Συνάντηση Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου με τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας ενόψει της Τελετής Ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας

Το πρωί της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Ευστάθιος μετέβη στην Αθήνα, όπου είχε συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχε ο  εψηφισμένος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος,  είχε θέμα την Τελετή Ενθρονίσεως του νεοεκλεγέντα Ιεράρχη, που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Ειδικότερα, την ημέρα αυτή, στις 11.30 π.μ., έμπροσθεν του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου στην πλατεία Πετρινού, θα υποδεχθούν τον νέο Ιεράρχη κ. Επιφάνιο ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης μας  κ. Ευστάθιος, ως Τοποτηρητής της Ι. Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Τρίπολης  κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης, οι αρχές του Νομού Αρκαδίας, καθώς και σύσσωμος ο φιλόχριστος λαός της Μητροπόλεως. Μετά την προσφώνηση του Δημάρχου Τρίπολης, θα σχηματισθεί πομπή που θα καταλήξει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, όπου θα λάβει χώρα η Τελετή Ενθρονίσεως, ενώπιον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Σημειώνεται ότι η Τοποτηρητεία του σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου είχε διάρκεια περίπου δέκα μηνών, μετά την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Αλεξάνδρου στις 19 Δεκεμβρίου 2023. Στην αρχιερατική πορεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας αυτή ήταν η έβδομη Τοποτηρητεία του σε όμορες Ι. Μητροπόλεις.