Λαμπρή η πανήγυρη της Ι. Μ. Παναγίας Μαλεβής (video)

Παρουσία πλήθους προσκυνητών απ’ ολόκληρη την Ελλάδα πανηγύρισε την  Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024, η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλεβής Αρκαδίας.

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Ευστάθιος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων.

Στο κήρυγμά του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας  ομίλησε για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. “Η Παναγία ένωσε τον Ουρανό με την Γη ως γέφυρα, είναι ο άνθρωπος που κράτησε στα χέρια Της τον Θεό, Εκείνη που μας κάλεσε σήμερα στο Μοναστήρι της Παναγίας Μαλεβής, είναι η Μάνα όλων μας, η παρηγορήτριά μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε έτη πολλά στην Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, Γερόντισσα Παρθενία, και στην αδελφότητα, επαίνεσε τους Ιεροψάλτες, ενώ απευθυνόμενος στους πιστούς, τους προέτρεψε να κρατούν ψηλά τα λάβαρα της Πίστεως και της Πατρίδας μας.

Προ της απολύσεως τελέσθηκε Ιερά Λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας πέριξ της Ιεράς Μονής.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι άλλων τοπικών αρχών και φορέων της Αρκαδίας. Το Ιερό Αναλόγιο εκόσμησε ο Βυζαντινός Χορός Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Χαριλάου Τσαρούχη.

(πληροφορίες – φωτογραφίες: arxon.gr)

Last modified on Σάββατο, 24 Αυγούστου 2024 00:55