Έπιασε 6 ευρώ το λάδι στην Λακωνία, απογείωση τιμών όσο μειώνονται ποσότητες

Έπιασαν τα 6 ευρώ το κιλό οι τιμές ελαιολάδου στην χώρα μας, όπως είχε προβλέψει σε σχετικό άρθρο του ο ΑγροΤύπος.

Τις τελευταίες ποσότητες βιολογικού ελαιολάδου πούλησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παλαιοπαναγιάς στην Λακωνία. όπως δήλωσε ο κ. Γεώργιος Κοκολάκης, διαχειριστής του συνεταιρισμού, ανέφερε στον ΑγροΤύπο ότι «την Τρίτη (2/5) πουλήσαμε 15 τόνους βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, εσοδείας 2022-2023, στην τιμή των 6 ευρώ το κιλό σε μεσσηνιακή εταιρεία.

Την προγηούμενη εβδομάδα είχαμε μια ακόμη πώληση συμβατικού αυτή την φορά ελαιολάδου ΠΓΕ Λακωνίας. Μιλάμε για 30 τόνους (1 βυτίο) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, εσοδείας 2022-2023, το οποίο πουλήθηκε στα 5,56 ευρώ το κιλό στην Λακωνική εταιρεία Χελιώτης. Απομένουν περίπου 40 τόνοι συμβατικού ελαιολάδου που είναι απόθεμα στις αποθήκες του συνεταιρισμού».   

Την ίδια στιγμή νέο ρεκόρ τιμής έκανε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μολάων - Πακίων. Συγκεκριμένα προχώρησε σε πώληση 3 βυτίων (90 τόνοι) συμβατικού ελαιολάδου, εσοδείας 2022-2023, οξύτητας έως 0,3, στην τιμή των 6 ευρώ το κιλό. Αγοραστής η εταιρεία Χελιώτης.

Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο Αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Ηλίας Σταθάκης, «υπάρχουν ακόμη αρκετά αποθέματα στις αποθήκες και οι παραγωγοί δεν βιάζονται να πωλήσουν. Όσον αφορά την φετινή παραγωγή μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι θα έχουμε μια όψιμη χρονιά. Οι τελευταίες βροχές είναι ποτιστικές και κάνουν καλό στα δέντρα. Αναμένουμε μια χρονιά με μικρότερη σε σχέση με πέρυσι παραγωγή αλλά δεν αναμένεται να κυμανθεί κάτω από τα επίπεδα της προπέρσινης χρονιάς».

Παϊσιάδης Σταύρος