Η Σπάρτη και ο Μυστράς υποδέχεται τα ιστορικά αυτοκίνητα του «Tour Du Peloponnese 2024»

140 συμμετέχοντες από 20 χώρες! Μαζί με μηχανικούς, συνεργεία και μέλη οργάνωσης, 200 συνολικά άτομα σε ένα μαγικό ταξίδι 8 ημερών και 1.000 χιλιομέτρων με 20 Ειδικές δοκιμασίες ακρίβειας και 120 δορυφορικές χρονομετρήσεις.

Προορισμός της πρώτης ημέρας η Δημητσάνα, μέσα από τις ειδυλλιακές ορεινές διαδρομές του δάσους της Φολόης και της λίμνης Λάδωνα.

Η δεύτερη ημέρα, 08 Οκτωβρίου περιλαμβάνει και πάλι ορεινές διαδρομές  ….. Στεμνίτσα, Καρύταινα, Αγία Θεοδώρα Βάστας.

Παραλιακές διαδρομές για την τρίτη ημέρα, 09 Οκτωβρίου, μέσω Καρδαμύλης, Λιμενίου και Αρεόπολης με εντυπωσιακή την ειδική στην Μηλιά πριν την ανασυγκρότηση στον Κότρωνα. Η ημέρα θα ολοκληρωθεί στην Σπάρτη από τις 16:30, με την διαμονή των πληρωμάτων στον επιβλητικό Μύστρα κάτω από την άγρυπνο βλέμμα της Καστροπολιτείας.

Αφετηρία για την τέταρτη ημέρα στις 10:00, 10 Οκτωβρίου, ο Μυστράς, με διαδρομές μέσα από τα πευκόφυτα δάση του Πάρνωνα και περάσματα από τα γραφικά χωριά Βαμβακού, Βρέσθενα και Kαστάνιτσα με ανασυγκρότηση στο παράλιο Άστρος. Μοναδικής ομορφιάς και η τελική διαδρομή της ημέρας μέσω Ελαιοχωρίου και Ανδρίτσας προς το αρχοντικό Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Τελευταία ημέρα και αφετηρία από το Ναύπλιο με το ενετικό Μπούρτζι να στέκει ασάλευτο στους αιώνες ως ιδανικό φόντο. Καρνεζαιίκα, Δρυόπη και ανασυγκρότηση στη Νέα Επίδαυρο, στην σκιά της Αρχαίας αλλά εξίσου όμορφης και φιλόξενης. Άφιξη στο Λουτράκι και προετοιμασία για την καθιερωμένη Νυχτερινή Ειδική Δοκιμασία που παραδοσιακά ολοκληρώνει κάθε TdP.

Το Tour du Péloponnèse αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Ελληνικής Λέσχης Ιστορικού Αυτοκινήτου και του Σωματείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ με την υποστήριξη της Ιταλικής λέσχης Scuderia Campidoglio και του ΑΡ.Σ.Ο.Ε. ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Χορηγοί και υποστηρικτές είναι ο όμιλος Συγγελίδη, η Champagne Philipponnat, η ΑΝΕΚ και Superfast Ferries. Media Sponsor οι 4TPOXOI και media partner το Autoclassic Magazine και Autoliveris.

thumbnail_TdP2024-r3-01_0-scaled.jpg

Last modified on Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2024 13:15