Ο Κωνσταντίνος Λεβέντης υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Επιμελητηρίου Ηλείας ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Λεβέντης, ο οποίος θα τεθεί επικεφαλής της Νομαρχιακής Επιμελητηριακής Παράταξης «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά».

Όπως δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Λεβέντης, στόχος της παράταξης είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας και των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου, ώστε αναδειχθεί σε καθημερινό αρωγό και σύμβουλο για κάθε τοπική επιχείρηση, αλλά και σε κύριο εκφραστή ενός κοινού οράματος για την ανάπτυξη του τόπου.

Ο συνδυασμός θα αποτελείται από εκπροσώπους όλων των επιχειρηματικών κλάδων, από κάθε περιοχή του Νομού. Κοινό σημείο όλων είναι η μακρά πορεία και πείρα στο επιχειρείν, η βαθιά γνώση των προβλημάτων της τοπικής αγοράς, αλλά κυρίως η πίστη στις προοπτικές και τις δυνατότητες της Ηλείας.

Ο Λεβέντης, δήλωσε σχετικά: «Οι προσεχείς επιμελητηριακές εκλογές θα γίνουν σε μια κρίσιμη καμπή για την ανάπτυξη του τόπου. Η ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης Πάτρας – Πύργου, ο εκσυγχρονισμός των λιμενικών μας υποδομών και οι πόροι που μπορούν να διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης ανοίγουν ένα παράθυρο ελπίδας για την Ηλεία. Είναι στο χέρι μας, να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία, για να βγούμε από την απομόνωση και την αναπτυξιακή υστέρηση, που αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Με αυτό το κίνητρο, θέτουμε υποψηφιότητα για τις προσεχείς επιμελητηριακές εκλογές. Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε πέρα και πάνω από κόμματα και άσκοπές αντιπαραθέσεις, για να ενώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις, να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Είναι ώρα, επιτέλους, με τις επιχειρήσεις μπροστά να σηκώσουμε την Ηλεία ψηλά. Και να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά. Με ένα ισχυρό Επιμελητήριο Ηλείας, με φρέσκες ιδέες και νέα γνώση, με συνένωση δυνάμεων και διάθεση συνεργασίας, μπορούμε να πετύχουμε.»

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ

Γεννήθηκε το 1964 στα Μακρίσια Ολυμπίας και ζει στον Πύργο Ηλείας.

Για πάνω από 35 χρόνια δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τόπο, έχοντας δημιουργήσει και διοικήσει επιτυχημένες επιχειρήσεις. Ως ενεργό μέλος της επιχειρηματικής κοινότητας της Ηλείας, συμμετέχει όλα αυτά τα χρόνια στον κοινό αγώνα για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες για τη στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών, στις διεκδικήσεις για καλύτερες υποδομές, στην προώθηση επενδυτικών πρωτοβουλιών που δίνουν πνοή στην τοπική οικονομία.

Επαγγελματική πορεία

• 1989 μέχρι σήμερα: Ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα από τον χώρο της διαφήμισης και του marketing, αλλά σύντομα επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς, όπως η κατάρτιση, η συμβουλευτική, η πληροφορική και οι τεχνολογίες, η ενέργεια, ο τουρισμός και τα κτηματομεσιτικά.

Είναι μέτοχος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «CONSUL ΑΕ».

Σήμερα, αναπτύσσει επαγγελματική δραστηριότητα σε 27 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Επιμελητηριακή δράση

• 2012 – 2024: Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, με εστίαση στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας

• 2012 μέχρι σήμερα: Αντιπρόεδρος του Ι.Ε.ΜΕ Κ.Ε.Ε.Ε. "Ινστιτούτο Ερευνών και Μελετών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος"

Συμμετοχή σε φορείς

• 2021 μέχρι σήμερα: Μέλος της Επιτροπής Ελληνικού Σήματος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

• 2014 μέχρι σήμερα: Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ (ΕΣΥΔ).

• 2008 μέχρι σήμερα: Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και του Γενικού Συμβουλίου του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ με αντικείμενο την ενίσχυση των εταιρικών πρακτικών.

• 2007 – 2009: Μέλος του ΔΣ του «ΕΛΣΕΚΕΚ» με σημαντικό ρόλο στην πολιτική και ανάπτυξη των κέντρων δια βίου μάθησης.

• 2007 – 2010: Μέλος της Φιλικής Επιτροπής Διακανονισμού Νομαρχίας Ηλείας, με ουσιαστική συνεισφορά στην επίλυση καταναλωτικών ζητημάτων.

• 2006 - 2010: Ιδρυτικό μέλος και πρώην Πρόεδρος του Σωματείου «ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ» με ενεργό συμμετοχή στην προώθηση θεμάτων προστασίας του καταναλωτή.

Σε νεαρή ηλικία δραστηριοποιήθηκε στα κοινά ως Κοινοτικός Σύμβουλος και στη συνέχεια ως Αντιπρόεδρος στην Κοινότητα Μακρισίων (1987-1990) αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και υλοποιώντας σημαντικά δημόσια έργα.

461655900_122093927540562488_208247699706484509_n.jpg

Last modified on Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024 12:17