Ν. Κρητικός: «Σημειακές βελτιώσεις στις μετεγγραφές φοιτητών»

Ψηφίσθηκε χθες το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο περιέχει σημειακές βελτιώσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών. Για το ζήτημα που απασχολεί ιδιαιτέρως, τέτοια εποχή, ετησίως, χιλιάδες οικογένειες, έκανε μνεία στην ομιλία του στην Ολομέλεια, ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, κ. Νεοκλής Κρητικός.

«Η εισαγωγή των αλλαγών επιδιώκει ν' αντιμετωπίσει: πρώτον, την ανάγκη βελτίωσης του συστήματος μοριοδότησης κοινωνικών κριτηρίων και δεύτερον την ανάγκη αναδιαμόρφωσης της ειδικής διαδικασίας μετεγγραφής αδελφών που φοιτούν σε πρόγραμμα σπουδών πρώτου κύκλου, με γνώμονα τη διευκόλυνση των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών», τόνισε.

Εξάλλου, με Ερώτηση που υπέβαλε τον περσινό Σεπτέμβριο προς τον Υπουργό Παιδείας, με θέμα «Ανάγκη αύξησης κατά κεφαλήν εισοδήματος για τις μετεγγραφές των αδελφών φοιτητών, ειδικά σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, προερχόμενες από την περιφέρεια», ο κ. Κρητικός είχε θίξει την ανάγκη το Υπουργείο να εγκύψει στο ζήτημα. «Μια ανάγκη, που το φθινόπωρο του '23 εντεινόταν από την ενεργειακή και πληθωριστική πίεση», όπως υπογράμμιζε τότε. «Ένα χρόνο μετά, τα δεδομένα, δυστυχώς, δείχνουν ότι ο προϋπολογισμός των οικογενειών εξακολουθεί να είναι πολύ σφιχτός και οι δαπάνες πιεσμένες, πολλώ δε μάλλον, αυτών που χρειάζεται να "κρατήσουν" ακόμη και τρία σπίτια», σημειώνει ο Νεοκλής Κρητικός.