Ν. ΚΡΗΤΙΚΟΣ: «ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΣΕΠ, ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΗΣΙΑ & ΟΡΕΙΝΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ»

ΝΕΟΚΛΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ: «ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΣΕΠ, ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΗΣΙΑ & ΟΡΕΙΝΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ»

Τις θέσεις του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά κυρίως στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και στον τρόπο στελέχωσής της, ανέπτυξε ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, κ. Νεοκλής Κρητικός.

Ο κ. Κρητικός επικεντρώθηκε στο ΑΣΕΠ «ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της μεταπολίτευσης, συνυφασμένο με την αδιαβλητότητα και την αξιοπιστία».

Το ψηφισθέν νομοσχέδιο, περιέχει:

Τη σύντμηση των προθεσμιών για όλα τα στάδια της διαδικασίας προσλήψεων. Μέρος της επιτάχυνσης αποτελεί και η δυνατότητα άντλησης των απαραίτητων δικαιολογητικών από το ΑΣΕΠ μέσω της ανάπτυξης διαλειτουργικοτήτων με Πανεπιστήμια, ΕΦΚΑ και άλλα.

Την ενίσχυση με προσωπικό ορεινών, νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών μέσω της αυξημένης μοριοδότησης του κριτηρίου της εντοπιότητας. Με 40 μόρια θα πριμοδοτούνται όλα τα νησιά, ανεξαρτήτως πληθυσμού. Ο κ. Κρητικός έκανε μνεία στην Ελαφόνησο, εκφράζοντας την ελπίδα πως το πριμ αυτό θα προσελκύσει προσωπικό.

Τη λήψη ειδικής μέριμνας για την πρόταξη των ατόμων με πιστοποιημένη επ’ αόριστον αναπηρία ποσοστού τουλάχιστον 50%.

Την πλήρωση των θέσεων που έχουν εγκριθεί βάσει του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων για τα έτη 2024-2025, από επιτυχόντες του 1ου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμούμ με ειδική μέριμνα για τους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού της ΑΑΔΕ.

Την εισαγωγή ενός ολοκληρωμένου και πάγιου συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής.

Συγχρόνως, με διατάξεις υπουργικών τροπολογιών που εισήχθησαν, επιλύεται μια σειρά σημαντικών ζητημάτων:

1. Η απασχόληση των ΑμεΑ των λυθεισών κοινωφελών επιχειρήσεων στους Δήμους. Ενισχύουμε και προστατεύουμε με αυτόν τον τρόπο, την κοινωνική και εργασιακή ένταξή τους, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 21 του Συντάγματος.

2. Η ανανέωση των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προσωπικού του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.