Περίεργη δήλωση Άδωνι Γεωργιάδη: Κανείς δεν τα παίρνει από τα εμβόλια!

Ιανουαρίου 21, 2024

Μέσα σε όλα τα περίεργα που γίνονται στη χώρα μας, όπως έχουμε ξανατονίσει, συμπεριλαμβάνονται ενίοτε και… περίεργες δηλώσεις. Τρανό παράδειγμα η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη σε σημερινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, όπου διαβεβαίωσε ότι… κανένας δεν πρόκειται να αποκομίσει κέρδη από τον εμβολιασμό κατά του covid!

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας: «Μια φορά το χρόνο πρέπει να κάνουμε εμβόλιο κατά του covid. Είναι ένας ιός που μεταλλάσσεται. Είναι ένας επικίνδυνος ιός. Από τους χίλιους ασθενείς που πέθαναν από τον ιό, μόλις δύο ήταν εμβολιασμένοι. Το εμβόλιο σώζει ζωές. Και αυτό ισχύει κυρίως για τις ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμού. Πλέον ο ιός είναι παρών, ήρθε για να μείνει, και οφείλουμε να προσαρμοστούμε».

Μάλιστα, ερωτηθείς για το νέο διαφημιστικό spot αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά του covid, ευχαρίστησε την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και την πνευμονολόγο Αναστασία Κοτανίδου και απάντησε: «Ο εμβολιασμός πρέπει να επιταχυνθεί διότι σώζει ζωές. Κανένας δεν θέλει να βγάλει λεφτά από τα εμβόλια»!
Επίσης, αναφερόμενος, στην περίπτωση των εμβολιασμών στα φαρμακεία, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως «η πολιτική μου βούληση είναι να διευρύνουμε το δίκτυο εμβολιασμών από τον Covid. Πρέπει μία φορά τον χρόνο, οι ευάλωτες ομάδες να κάνουν μία δόση εμβολίων».

Και εμείς ρωτάμε: Είπε κανείς ότι θέλει κάποιος να αποκομίσει κέρδη από τα εμβόλια;;; Ποιος ήταν ο λόγος της δήλωσης αυτής του Άδωνι Γεωργιάδη;…

Να θυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του χθες, στο Twitter συνοδευόμενη από σχετικό βίντεο, προέτρεψε τους πολίτες να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν κατά του Covid-19 που, όπως ανέφερε, «μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης κατά 90%».

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης κατά 90%. Μην το αμελείτε, ειδικά αν είστε άνω των 60 ετών ή ανήκετε σε ευπαθή ομάδα. Κλείστε το ραντεβού σας στο emvolio.gov.gr για τον νέο, ετήσιο εμβολιασμό!».