Ν. Κρητικός: «Μια ωφέλιμη ενημέρωση από τη Διοίκηση της Δ.ΥΠ.Α.»

Ιανουαρίου 24, 2024

Στην 1η για το 2024 Συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης προήδρευσε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Θέμα ημερήσιας διάταξης, η ενημέρωση των μελών της από τον Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α. Σπύρο Πρωτοψάλτη. Μαζί του οι Υποδιοικητές κ.κ. Βασίλης Γεωργιάδης και Γιώργος Καραχάλιος και η κα Γιάννα Χορμόβα, καθώς και η Διευθύντρια Ασφάλισης κα Γλυκερία Τερζή.

5_1.jpg

Η Δ.ΥΠ.Α. σταδιακά μετεξελίσσεται σε μια σύγχρονη και ευέλικτη δημόσια υπηρεσία απασχόλησης, με στόχο την ταχύτερη επανένταξη των ανέργων.

Ο κ. Πρωτοψάλτης ανέλυσε το ευρύ πλέγμα πολιτικών που εφαρμόζεται, με άξονα την κοινωνική ασφάλιση και συνοχή, όπως η ασφάλιση κατά της ανεργίας και η προστασία της μητρότητας. Υποβλήθηκαν αρκετές ερωτήσεις από μέλη της Επιτροπής και η Διοίκηση απάντησε διεξοδικά στα βασικότερα εξ αυτών. 

1_8.jpg

Λόγω, όμως, του πλήθους των θεμάτων που τέθηκαν, ο κ. Πρωτοψάλτης ζήτησε να βρεθεί σε νέα Συνεδρίαση της Επιτροπής, επιφυλασσόμενος να παραθέσει και νέα στοιχεία για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων της Δ.ΥΠ.Α.

Ο κ. Κρητικός δήλωσε: «Ήταν μια πληρέστατη και ωφέλιμη ενημέρωση. Ευχαριστώ θερμά τη Διοίκηση για την αποδοχή της πρόσκλησής μου, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής για την άψογη διεξαγωγή της Συνεδρίασης».

3_5.jpg