Ινστιτούτο Σπάρτης: Επίσημη παρουσίαση του Μανιάτικου Μοιρολογιού στο Ευρετήριο τη Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδος

Σεπτεμβρίου 16, 2024

Την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 , στις 7μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κλειστού Γυμναστηρίου της Αρεόπολης, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης θα παρουσιάσει επίσημα το Δελτίο για την εγγραφή του Μανιάτικου Μοιρολογιού στο Ευρετήριο τη Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδος.

Την συγκρότηση του φακέλου, στον οποίο στηρίχθηκε η Υπουργική απόφαση για την ανακήρυξη του Μανιάτικου Μοιρολογιού ως στοιχείο της Άυλης Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, συνέταξε για τον Δήμο Ανατολικής Μάνης το Ινστιτούτο Σπάρτης και εργάστηκαν για την επιστημονική έρευνα και τεκμηρίωση η Δρ Κορίνα Γιαξόγλου με εξειδίκευση στο Μανιάτικο Μοιρολόι και ο ιστορικός κ Θάνος Βλήτας, με την βοήθεια του Δήμου Ανατολικής Μάνης, με την ενεργό συμμετοχή και υποστήριξη πολλών Μανιατών , Μανιατισσών και συλλογικών φορέων της Μάνης.

Θεωρούμε την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στην Αρεόπολη ως μία εξαιρετική ευκαιρία για όσους επιθυμούν να κατανοήσουν την διαφορά του Μανιάτικου Μοιρολογιού από τα σύγχρονα μοιρολόγια . Η κοινωνιολογική και ανθρωπολογική προσέγγιση αποτελούν το πραγματικό αίτιο της διαφοροποίησής του.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στις δράσεις προβολής και προώθησης του Μανιάτικου Μοιρολογιού ως στοιχείου της Άυλης Πολιτιστικής μας κληρονομιάς που υλοποιεί ο  Δήμος Ανατολικής Μάνης και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα υπάρξουν  και άλλες τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες.

Last modified on Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024 15:14